Dagplanning

Dagplanning


Voordat de kinderen komen zorg ik ervoor dat alles klaar staat. Hierbij denk ik aan de kinderstoelen, de kindertafel en stoelen, de box en het speelgoed. De vloer is stofvrij en schoon. Het toilet is schoongemaakt. De bedjes zijn opgemaakt, de lakens zijn schoon, en de slaapkamers zijn gelucht.
Vanaf 08.00 uur 

De kinderen worden door de ouders gebracht. De bijzonderheden van de kinderen doorgenomen. Samen met de kinderen worden de ouders uitgezwaaid. Na het uitzwaaien gaan de kinderen vrij spelen. Ik lees dan de schriftjes door zodat ik op de hoogte ben, van wat de kinderen thuis hebben beleeft.


 

09.45 uur

Ik ga het fruit klaar maken en zet het drinken klaar. Met z’ n allen ruimen we het speelgoed op. De kinderen die niet zindelijk zijn worden verschoond. De kinderen die wel zindelijk zijn gaan naar het toilet. Iedereen wast hierna zijn handen. De baby’s gaan in de wipstoel, de grotere kinderen gaan in de kinderstoel of op een stoel.


 

10.00 uur

De kinderen eten het fruit op en drinken limonade of sap. De tafel en stoel wordt afgedaan met een vochtige doek. Met de kinderen wordt er geknutseld of gepuzzeld. Daarna gaan ze vrij spelen. Als het lekker weer is gaan we buiten spelen. De kinderen pakken zelf hun jas en schoenen. Ik stimuleer de kinderen om zoveel mogelijk dit zelf te doen.11.45 uur

Ik ga vast borden pakken en begin met het smeren van de boterhammen.

Het speelgoed wordt met zijn allen opgeruimd. De kinderen die niet zindelijk zijn worden verschoond, de kinderen die wel zindelijk zijn gaan naar het toilet. Hierna worden de handen gewassen.

 


     12.00 uur        

Het is tijd voor de lunch. De kinderen eten met een vork hun boterhammen en drinken uit een beker de melk. Tijdens de maaltijd let ik op tafelmanieren en zorg ervoor dat de alles rustig verloopt, zodat de kinderen niet te druk zijn voor het slapen gaan.

Voor en na de lunch wordt er met de kinderen gebeden. Hierna lees ik voor uit prentenboeken.

De tafel wordt afgeruimd en met een natte doek afgedaan. Handen en gezichten worden schoongemaakt.


 

13.00 uur

De kinderen die 's-middags gaan slapen, gaan naar bed. Ze mogen zelf hun slaapzak, knuffel en luier uit de eigen tas pakken. Boven en beneden zet ik de babyfoon aan. De kinderen die niet meer gaan slapen, gaan vrij spelen. Nu ga ik in alle schriftjes schrijven wat er deze dag is gebeurd.15.00 uur

De meeste kinderen worden na zo’n 2 a 2,5  uur te hebben geslapen zelf wakker. Maar kinderen die eerder wakker zijn, worden er stilletjes uitgehaald om de andere te laten rusten. De kinderen die niet zindelijk zijn worden verschoond, de grotere gaan naar het toilet. Hierna worden de handen gewassen. Kleren worden weer aangedaan en bij de meisjes maak ik weer mooie staartjes en vlechtjes. 

We gaan nu een koekje, soepstengel of rozijntjes eten en drinken limonade of sap. Bij mooi weer gaan we naar buiten. Als de zon krachtig schijnt pak ik zonnebrandolie uit de tas van het kind en smeer ik hem of haar goed in.

Anders blijven we binnen en gaan we vrij spelen. Vaak luisteren we naar een cd met verhaaltjes en/of kinderliedjes.


 

16.30 uur

Sommige kinderen worden vanaf 16.30 uur al opgehaald. Ik bespreek heel kort de bijzonderheden van de dag, de rest staat veelal in het schrift opgeschreven. Knutselwerkjes en spullen van het kind worden meegegeven naar huis. En zeggen we gedag na een gezellige dag hier in de opvang.


 De baby’s hebben hun eigen dagritme.

 

Ik maak tijdens het slapen van uw baby gebruik van een digitale baby video monitor, zodat ik de baby kan zien tijdens het slapen.www.gastouderbureaujeanette.nl ©2022